Den första sötman av honung ger vika för en mild syrlighet, vilket skapar en balanserad smakupplevelse som förstärks av en delikat eftersmak av honung.

Legendariska TEJ, alltid producerat av renaste honung, är världens tidigast kända fermenterade dryck. I Afrikas Horn har TEJ producerats i årtusenden för att celebrera högtidliga tillfällen.

Denna forntida dryck, som har framställts i många

former, kan avnjutas som cocktail eller med mat. Traditionsenligt har TEJ använts för att skåla för bruden och brudgummen på deras bröllopsdag.

Mat med hetta. TEJ är perfekt till kryddstark mat. Vi börjar få ett stort urval av heta matsorter i Sverige. För att ta några; thailändsk, indisk, koreansk, etiopisk, mexikansk, cajun osv. Listan kan göras mycket lång. Detta gör att vi i Sverige behöver ett vin som passar het mat.

Källan till de kulinariska problemen med stark mat och druvviner år druvvinernas tanniner. TEJ saknar helt tanniner och innehåller dessutom restsötma. Kombinationen gör het mat mycket godare.

Sushi. TEJ ackompanjerar sushi helt suveränt. Många vill ha restsötma i måltidsdrycken för att plocka upp kombinationen av sötma och syra i sushiriset och hettan i wasabin. Vill man dessutom ha ett vin med flera användningsområden än saké är TEJ det givna valet.

Dessert. Färsk frukt som dessert är en fräsch avslutning på en måltid. TEJ med färska jordgubbar är en härlig kombination.

Sällskapsvin. TEJ serveras bäst kylt och gör sig utmärkt som sommarvin i sällskap med vänner en solig dag i syrénbersån.